Tussen Pot en Pint

Van waar onze naam ? 

Tussen Pot en Pint is een vereniging uit Sint-Niklaas die wat dieper probeert in te gaan in de geschiedenis en cultuur rond ons Belgisch bier.

 

Wat doen we ?

We zijn een groep mensen die onze rijke biercultuur willen bewaren, bevorderen en opwaarderen aan de hand van volgende activiteiten :

 

  • Proefavonden : gaan door in ons vast proeflokaal Café de Graanmaat op de Grote Markt te Sint-Niklaas. Meestal komt er een gastspreker/brouwer wat meer uitleg geven over zijn bier en brengt hij tevens 6 proevertjes mee. 

                                                                        

  • Daguitstap : als bier liefhebber zien we alles eens graag in levendelijve en daarom organiseren we 2 maal per jaar een brouwerijbezoek.

        

  • Fietszoektocht : deze activiteit heeft jaarlijks meer en meer succes. De zoektocht loopt langs vele ongekende wegeltjes en straten in en om Sint-Niklaas, onderweg lost men vragen op en stopt men tevens 2 maal om een gratis proevertje te proberen te raden. Onze fietszoektocht wordt meegepromoot door de stad Sint-Niklaas, waar via het VVV-kantoor onze formulieren verkocht worden. Onze fietszoektocht loopt van half juni tot eind augustus, met als apotheose de bierige prijsuitreiking eind augustus.  

 

Waarom doen we dit alles ?

Ter promotie van de Belgische biercultuur !!                                                                                                                  

We willen onze leden of toekomstige leden laten kennis maken met Belgische bieren die misschien minder naambekendheid hebben, maar daarom niet minder lekker zijn.                                                                                                                                                                              

Zowel de bierkenner als de bierleek zijn steeds welkom.

Tevens zijn wij lid van de Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw. www.zythos.be